1. oktober 2012

Give away - dinosaurerne kommerNu kan du vinde et 3D puslespil fra OnkelCarsten.dk.
Deltag i Rafflecopteren nederst i indlægget. Sidste chance for at deltage er søndag d.14 Oktober.

Vi har et 3D puslespil af pap der forestiller en ugle, som jeg engang har købt i (en af mors og fars yndlingsbutikker) Muji. Uglen har jeg brugt til billede her.

Nu har jeg opdaget, at man kan få lignende 3D puslespil, men med dinosauere (hvilket jo må siges at være lidt sejere dyr), i FSC-mærket træ (hvilket er mere holdbart) og i Danmark!

Hos OnkelCarsten.dk har onkel Carsten flere forskellige 3D sæt til et sted mellem 25 og 100 kr, der alle samles uden lim og derfor kan skilles ad og samles igen og igen. Der er både dinoer, dyr, mennesker og maskiner der drevet af solceller kan bevæge sig. Denne her helikopteren er helt klart på vores ønskeseddel og man kan aldrig gå galt i byen med en Tyrannosaurus.

Store børn kan samle puslespillene alene, små børn skal have hjælp fra en voksen, men det er jo også hyggeligt. Mens man samler dinosauren sammen, kan man øve tallene. Det det fungere nemlig sådan at alle samlingerne har et nummer (find to sprækker der begge hedder nr. 4 og sæt dem sammen). Yderligere kan man evt lægge de to tal sammen og skive alle resultaterne ned på en seddel under hinanden (så får man også øvet at skrive tal) og til sidst kan man så lægge alle tallene sammen - så får man dinosaurens alder (det kan man i al fald lege at man gør). Det er også oplagt at tale om kropsdele og skelettet mens man samler puslespillet, både.dinoens og barnets.

Dinoen du kan vinde er den planteædende Apatosaurus også kaldet Brontosaurus. Læs mere om dinosauere hos Experimentarium her eller DinoLand her. En voksen skal oversætte, men se en sjov lille tegnefilm om Apatosauren her.

Det er altid en god ide at med flere indgange til samme aktivitet, emne eller opgave. Det kan derfor være en ide også at hente fx dinosaurer-alfabet-appen My First Wood Puzzles - Dinosaurs her lægger man dino puslespil samtidig med at man øver bogstavernes rækkefølge i alfabetet (appen er på engelsk, de 15 første puslespil er gratis, hvis man vil have flere koster det 12kr IAP).
Ligeom lidt kommer det store Walking with dinosaurs "dinosaurer show" til hhv Herning Jyske Bank Boxen (d. 11-14. Oktober) og Forum i Københaven (d. 17-21. Oktober). Hvis man har pengene til det tror jeg en hver dino fan vil synes det er super fedt! På deres hjemmeside er det også muligt at downloade gratis materialer om dinoer - klik her.

Tak til OnkelCarsten og Værsågo at deltag!


a Rafflecopter giveaway